Gönderi Küçük Resmi

Haftanın ilk maçında Blue’ya karşı vadiden mağlup olarak ayrılan Armut, Vitality maçının ardından takımca kendilerine geldiler. Rakibinin ormancısı Skeanz’e Pantheon’u açık bırakan MAD, bu sefer nişancısı Carzzy için saldırı gücü taşıyıcısı yerine metada kendisine nişancı pozisyonunda yer bulan Seraphine tercihinde bulundu. Humanoid’in yine Azir oynadığı bu maçta Armut tekrardan Aatrox seçimiyle vadiye döndü. Oyunun erken dakikalarında Pantheon’un gücünü yakından hisseden MAD Lions tarafından Armut rakipleri için ilk kan oldu. Oyunun erken dakikalarında iyi geçiremeyen MAD tarafı kurduğu kompozisyonun hakkını erken oyunda vermeye başladı. Nişancı olarak yaptığı Seraphine seçiminde aldığı Dinçleştirici Aytaşı ve Akan Su Asası eşyaları ile Elyoya’nın oynadığı Olaf’ı ve Armut’un ellerinde bir canavara dönüşen Aatrox’u takım savaşlarında destekleyerek ve rakiplerine kitle kontrol uygulayarak takımının savaşı kazanması için kilit etken oldu. Seraphine’i alt koridorda oynarken yanına onun isteyeceği kitle kontrol etkilerini uygulayacak bir karakteri de verdiğiniz takdirde alt koridorda üstün gelmesi ve orta oyuna geçildiğinde de takımını taşıyacak desteklemeleri yapması da muhtemeldir. Maçın genelinde girdikleri takım savaşlarında Seraphine’in iyileştirme gücünü arkasına alan Armut ve Elyoya rakiplerine doğrudan saldırıyor, Humanoid ise kullandığı Azir ultisiyle rakipleri takım arkadaşlarına servis ediyordu. Erken oyunda gösterdiği agresifliği oyunun orta safhasında gösteremeyen Vitality tarafı mağlubiyetle tanışan taraf oldu.

Maç sonu Armut’un tweeti;

 

Bu haftaya G2 zaferi ile başlayan Schalke 04, dünkü Misfits zaferinden sonrada haftayı 2 galibiyetle kapattı. Seçim ekranında rakibine kıyasla daha kontra tercihlerde bulunan Schalke, açık olduğunu gördüğü Pantheon’u da ormana alınca bu zamanki meta için gerekli olan sert savaş başlatma kompozisyonunu tamamlamış oldu. Yine oyuncularının rahat ettiği tercihlerde bulunan Schalke 04, nişancısı Neon’a metada ki en değerli nişancı Kaisa’yı, desteği LİMİT’in iyi oyunlar sergilediği Rell’i de seçip maça başladı. Maçın başlamasıyla birlikte Gilius’un üst koridoru Broken Blade için yaptığı baskından ilk kan ile ayrılması onu maça hızlı başlattı. Sonraki dakikalarda LİMİT’in Rell ile savaş başlatması ve Gilius’un ultisi ile girip, Broken Blade’in ışınlanıyla birlikte alt koridorda tam anlamıyla beşe beş bir mücadele gördüğümüz savaşta doğru oynayıp savaşı kazanan ve yaptıkları kule altını baskınında hasar paylaşımını düzgün yapıp çıkan taraf Schalke 04 tarafı oldu. Broken Blade’in Gangplank tercihiyle üst düzey kurduğu bu maçta takımına hareket edeceği alanlar oluşturarak vadide üstünlük sağlamasına yardımcı oldu. Her ne kadar Misfits birkaç direniş çabası gösterse de alt koridor benzerini yaşadığımız kule altını baskınını bir benzerini Schalke bu sefer orta koridorda göstererek sadece verdikleri tek kayıpla öne geçti. Baron güçlendirmesiyle birlikte rakibinin kendi ormanında kurduğu pusuyla birlikte ilk ormancısını sonrasında teker teker diğer rakiplerini düşürerek zaferin sahibi oldu. Önce G2 zaferi sonrasında da Misfits zaferiyle birlikte haftayı 2-0 kapatan ekip G2 ile ikinci sırayı paylaştı.

Maç sonunda Broken Blade’in tweeti;

 

Haftaya MAD Lions’ı mağlup ederek hızlı bir giriş yapan Blue’nun takımı SK Gaming’i Excel durdurdu. Maça ilk kan ile başlayan SK Gaming vadide ki objektifler üzerinde pek de söz sahibi olamadı. MAD Lions maçında sergiledikleri baskın oyunlarını bu maçta sergilemeyince de haftayı mağlubiyetle kapattı. Seçim ekranı olarak kör Renekton tercihi ve Pantheon’u yasaklamamaları dışında SK Gaming’in iyi bir iş çıkardığını söylememek mümkün. Gel görelim ki League of Legends yapılan bu seçimleri vadiye ne kadar doğru yansıtabildiğine bakarak kazanılan bir oyun olduğundan SK Gaming’in bunu yapamadığını gördük. Tabi Patrik’in iyi oyununa, Kryze’nin artan performansına bir de Dan’ın oynama isteği eklenince mağlubiyetin önüne geçilemedi. XL kendilerine yakın olarak gösterilen takımları teker teker biçmeye başladı.

 

İlk önce Schalke’nin gazabına uğrayan G2 haftanın maçında Nisqy’li Fnatic tarafından da mağlubiyete uğrayıp haftayı 1 galibiyetle kapattı. Temsilcimizin orta koridor görevini üstlendiği Fnatic, önemli bir maçta G2’yi mağlup etmeyi başardı. Fnatic’in üst koridoru Bwipo’nun Volibear performansıyla maça damgasını vurduğu önemli gün de Fnatic, Astralis karşısında gösterdiği maçın dışında yenilenmiş olarak bizlere performans gösterdi. Astralis karşısında çok dağınık ve ne istediğinden emin olmayan bir görüntü çizen ekip, haftanın maçında G2’ye karşı adeta baskın, dağınık olmayan ve birbirileriyle mükemmel uyum içinde oldukları bu maçtan adeta enfes bir zaferle ayrıldılar. Maça Bwipo’nun Volibear performansının damga vurduğunu belirtsek de Nisqy’nin Azir ile yaptığı mükemmel oyunlar ile yepyeni bir Fnatic izledik. Maçın genelinde Bwipo’yu düşürmek için girişilen baskınlardan Bwipo’nun üstün çıkması G2 tarafını zayıflattı. Fnatic’in istediği takım savaşlarında Bwipo’nun önderliğinde savaşa girip G2 üyelerini tek tek düşürdüler. Düşüremedikleri üyelerini de Nisqy, maçın başından sonuna kadar adeta sıfır hatayla kullandığı Azir ultileriyle takım arkadaşlarına servis etti. Fnatic’in bu üstünlüğüne herhangi bir yanıt gösteremeyen G2 tarafı hayatındaki büyük bozgunlardan birisini aldı. Nisqy ve Upset’in takıma gelmesiyle ve geçtiğimiz haftalarda kötü oyunlarıyla ikincilik için bile uzak görünen Fnatic, G2 zaferiyle biz burdayız dedi.

Maç sonunda Nisqy’nin tweeti;

 

LCS de 100 Thieves rüzgarı tam gaz devam ediyor. Gecenin uzun maçlarından birisi olan 100 Thieves ve CLG’nin karşılaştığı mücadele 49 dakika sürdü. Temsilcimiz Closer’ın da bu takımda ormancı rolünün üstlenmesi bizim için büyük önem arz etti. LCS’de ki ilk maçlarına kıyasla bu maçta da rakiplerine karşı erken oyunda pek güzel oyun geçiremeyen 100 Thieves, yine oyunu iyice uzatacak hamleleri yapıp sonrasında rakibini hata yapmaya zorlatarak maçın galibi oldu. Meta gereği sert savaş başlatma mekaniğinin olduğu karakterlerin daha ön planda olduğu bu dönemde CLG tarafından meta dışı bir tercih geldi. Ormanda Nocturne karakteriyle oynayan ekip bize meta dışındaki ormancıların da sert savaş başlatabildiğini gösterdi. Nocturne ultisinin efektif olması ve takımındaki Rell ve Orianna gibi önemli kitle kontrol etkilerinin olduğu karakterlerin de desteğini arkasına almasıyla 100 Thieves’e adeta kabus oldu. Maçta zaman zaman altın ve skor olarak geriye de düşen 100 Thieves eninde sonunda rakibini yakaladı. Hatta altın farkı açtığı zamanlarda oldu. Bunu yapabilmelerinin en büyük dayanağı maçta ne olursa olsun kopmamalarıydı. Alev ejderi gibi önemli bir ruhu kaptırmalarına rağmen rakiplerine karşı güçlü bir duruş sergilediler. Oyunun geç safhasında hata yapmayarak rakibine şans tanımayan 100 Thieves uzun bir maç olmasına rağmen bu maçtan da zaferle ayrıldı. Rakibinin haberi olmadan yapılan ninja baronlar ve makro düzeyde ki bilgilerinin konuşturmaları sayesinde ilk ve orta oyununu çok kötü geçirdiği bu maçta zafere ulaşan taraf oldu.

LEC’de 3. haftanın sonucunda temsilcilerimizin puan durumu şu şekilde;

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazan: Samet İRİZ

Add comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir